Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Η Κινέζα.


Γνωστή φυσιογνωμία στην νέα παραλία τις πόλης μας, εκεί όπου μάλλον καθημερινά, κυρίως απογευματινές με βραδυνές ώρες "την στήνουνε" μήπως και βγει ο επί ούσιος!
Έτι κι αλλιώς με μία κούπα ρύζι βολεύονται οι δυστυχείς!
Ταξίδεψαν από τόσο μακριά για να έρθουν στην Ελλάδα, δεν ξέρω το γιατί ακριβώς (θεωρείες συνωμοσίας γαρ!) αλλά όπως και να χει η πατρίδα τους δεν μπορεί να τους θρέψει (;) κι ήρθαν στην Ελλάδα η οποία δεν μπορεί να θρέψει τα δικά τις παιδιά!
Αυτές τις μέρες προβάλετε το σχέδιο του κράτους ( να μη πω....) να μαζέψουν λέει όλους τους λαθρομετανάστες και να τους βάλουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης!
Άκουσον άκουσον!
Βέβαια οι Κινέζοι με χαρτιά είναι και μακάρι οι άνθρωποι να ναι καλά κι αυτοί, αλλά γνώρισε λέει ο Έλληνας ότι οι μετανάστες του παίρνουν το ψωμί, ψωμί που αρχίζει να μην περισσεύει στην χώρα της αρχαίας θεάς Δήμητρας.
Αποδείχτηκε βέβαια ότι με δανεικά έτρωγαν όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο οι Έλληνες στον τόπο τους αλλά και οι μετανάστες, πάντως τα δανεικά αυτά μόνο οι Έλληνες θα τα πληρώσουν.
Πρό κρίσης που έτρεφε μετανάστες λαθραίους και μη, όποιος έλεγε έστω και μία κουβέντα για να φύγουν μόνο που δεν τον κρεμούσαν "από τον Πλάτανο", όπως στην περίοδο τους Τουρκοκρατίας.
Τώρα δεν μιλάει κανείς.
Ίσως αρχίσουν οι Έλληνες να μιλάνε και για τους νόμιμους κάποια στιγμή και θελήσουν να πάρουν τις θέσεις εργασίας που κατέχουν αυτοί τώρα.
Τους λαθραίους λέει, θα τους μαντρώσουν και μετά θα τους στείλουν στις πατρίδες τους γιατί η Ελλάδα δεν έχει λεφτά, ε! κι αυτό λεφτά θέλει ! Θα τα δώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, λέει!
"Να πάρουμε την πόλη μας πίσω" λένε στην Αθήνα... τώρα το θυμηθήκατε να την πάρετε; Και ποιος την έδωσε ;!!!!!
Η μελαγχολία ή η κατάθλιψη να πω καλύτερα δεν ξέρω, αλλά κάτι είναι εκεί στο πρόσωπο τις,...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου